Brobygget Sverige - Estland 
Brobygget
Silla-ehitus = Brobygget
Brobygget
Registrera | Forum | 1 aktiv(a) besökare


 MENU
 :: Startsida
 :: Delprojekt
 :: Insamlingar
 :: Unionskyrkan
 :: Estland
 :: Kontakt
 :: Minnesanteckningar

 Logga in
   
    
 
Registrera

   
 
Aktuell information om Brobygget och Unionskyrkan i Estland och deras arbete, hösten 2010.
 

Hans Olsson, Missionskyrkans kontaktperson med Estland, gav ledningsgruppen för Brobygget en inspirerande hälsning från Unionskyrkan.
De har än en gång uttryckt det stora värde som samarbetet med Brobygget har för sin egen verksamhet. Ledningen i Unisonskyrkan uttrycker önskemål om att projektet får fortsätta och att relationerna mellan Estland och Småland förstärkts ytterligare.Hans hade också en hälsning med sig från SMK:s Europagrupp som nyligen varit samlade till överläggning i Stockholm.
Det sociala arbetet Friends Hand, har fått en ny ledare. Till jul anordnar Friends Hand en ”julmiddag”. 2009 hade man beräknat att 300 personer skulle uppmärksamma inbjudan och komma. Det kom över 600 personer. Nu i år 2010 planerar men för ett tusentals besökare. Mat får man från en s.k. Foodbank ( restauranger och hotell m.fl som skänker mat) och godis sponsrar grossister med.

Klädinsamlingarna från olika delar av södra Sverige fortsätter som vanligt. I augusti gick 4 st trailers från Västkusten och nu väntar man på att Brobygget snart kommer över med en fullastat trailer.. ”Friend to friend” som samordnar verksamheten på plats i Estland har för närvarande sju secondhandbutiker och flera planeras att öppnas inom kort.

Under sommaren har det dessutom hållits en rad bibeldagar, sommarfestivaler och city-barnläger. Det stora lägret för tonåringar, Bible Days, besöktes av mer än 600 ungdomar. 
 Arkiv
 :: Berörd! Stor konferens och missionshelg med Estland i fokus 1-2 oktober  :: Resa till Estland våren 2011  :: Ett personligt brev om arbetet i Estland och Brobyggets betydelse, från Erki Tamm, Generalsekreterare i Unionskyrkan.  :: 
Aktuell information om Brobygget och Unionskyrkan i Estland och deras arbete, hösten 2010.
  :: Second-Hand insamling under hösten 2010  ::  

Copyright 2002 FullXxml website - all rights reserved